Rapport: Det har blitt meir krevjande å samarbeide med forskarar frå andre land 18. november 2024 - 11:03
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Då Putins rakettar slo ned i nabolaget, måtte Tetiana forlate alt. No har psykologen spesialisert seg på sorg.
På tide å tenke ansvarlig om kunnskap Krig, pandemi, klimaendring, tap av biologisk mangfold, energikrise og geopolitisk spenning preger verden, og da er det viktig å forankre politiske beslutninger i forskningsbasert kunnskap, mener preses i Videnskapsakademiet, Lise Øvreås.
Kva slags atomvåpenforsking treng vi? Mykje kunnskap om atomvåpen frå den kalde krigens dagar har blitt borte. Eit generasjonsgap er no merkbart i store delar av Europa.
Russland-ekspert: — Som å være med i en krigsfilm — Allerede i januar 2022 ringte jeg prorektor ved Nord universitet og sa at vi måtte være forberedt på en krig, og hvordan vi skulle håndtere det, sier førsteamanuensis June Borge Doornich.
Har ikkje fylt studieplassane for ukrainske flyktningar Dei tusen studieplassane som vart oppretta for ukrainske flyktningar er ikkje fylt opp. Men ved Universitetet i Stavanger går nær 50 ukrainarar som vil kvalifisera seg for vidare studium i Noreg.
Ett år etter invasjonen: Traumet, søvnproblemer og takknemlighet 24. februar markeres ettårsdagen for den russiske invasjonen av Ukraina. Slik har det gått med fire personer Khrono har fulgt gjennom året.
Musikkstudenten forsvant fra Mariupol – nå er hun løslatt Kateryna Polishchuk ble verdenskjent da hun sang i mørket under stålverket Azovstal i Ukraina. 17. mai forsvant musikkstudenten inn i russisk fangenskap med uviss skjebne.
Bombede universiteter skaper frykt for hjerneflukt fra Ukraina Russland har bombet i grus flere store universiteter i Ukraina. Nå haster det å få på plass støtteordninger for akademikere.
Musikkstudenten som ble den forhatte snikskytteren Azov-regimentets Katya Polishchuk ble kalt «lille fugl» for sangstemmen sin, den hun brukte for å holde moralen oppe for medsoldatene i tunnelene under stålverket Azovstal. Nå vet ingen hvor hun er.
Ansatte og studenter ved sibirsk universitet fordømmer krigen i Ukraina En gruppe lærere, studenter og øvrige ansatte ved Universitetet i Novosibirsk fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina på det sterkeste.
Med historien som våpen Det er krig i Europa igjen. Synet på fortiden og ulike historier brukes som våpen, mener historikere.
Nyeste artikler
Rapport: Det har blitt meir krevjande å samarbeide med forskarar frå andre land
Sverige går motsatt vei av Norge: Vil heve kravene til lærerutdanningen
Forskere føler seg lurt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Mest lest
Student døde under fjelltur i regi av Nord universitet
Mange tomme studieplasser etter nye signaler om masterkrav
Sjå kva arkeologen skreiv for 150 år sidan
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU